Judit
2 °C
7 °C

Henry Maske egy meccsre visszatér

MTI
2006.07.24. 21:45

Henry Maske egy mérkőzésre visszatér a ringbe. A 42 éves német ökölvívó 1996. november 23-án a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésén pontozásos vereséget szenvedett az amerikai Virgil Hilltől.

"Tíz év alatt sem tudtam túltenni magam az akkori vereségen, csak az nyugtat meg, ha még egyszer megküzdök vele" - mondta Maske, aki 1993 és 1996 között tízszer védte meg sikeresen IBF-övét.

"Amikor hallottam, hogy Hill megint világbajnok lett, már tudtam, muszáj visszatérnem, hiszen ugyanabban az évben és hónapban születtünk."

Maske elmondta, márciusban kezdte el a felkészülést a visszatérésre, előtte alapos orvosi vizsgálaton vett részt. "Szív, máj, tüdő, agy, minden rendben, különben bele sem vágtam volna. Szeptemberig vissza kell nyernem korábbi erőnlétemet, utána elkezdődik az érdemi munka."

A visszavágóra várhatóan 2007 első negyedévében kerül sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?