Toyota-motorra vált a Williams

Index
2006.07.27. 16:56
A WilliamsF1 és a Toyota Motorsport GmbH megerősítette, hogy a két fél megegyezett egy hároméves Formula 1-es motorszállítói szerződésről. A megállapodás szerint a WilliamsF1 autóit Toyota motorokkal látják el a 2007-es évadtól.

A megállapodás feltételei alapján a WilliamsF1 ugyanolyan specifikációjú motorokat fog használni, mint a Panasonic Toyota Racing. A pályán tapasztalt erős versengésre és a szoros pályán kívüli együttműködésre alapozva mind a Williams, mind a Panasonic Toyota Racing jelentős előnyöket lát az együttműködésben-közölte kommünikében a Toyota.

"Örömünkre szolgál motorokat szállítani a Williamsnek a 2007-es évadtól és egy olyan csapattal együtt dolgozni, amely ilyen gazdag történelemmel és Formula 1-es szellemiséggel rendelkezik" - mondta Kazuo Okamoto, a Toyota alelnöke a megállapodás bejelentésekor.

Frank Williams, a WilliamsF1 csapatvezetője hozzáfűzte: "Ez a megállapodás alapkő a Williams életében, a Világbajnokság jelentette kihívásban. A Toyota egy magasztos és tekintélyes ipari óriás rendkívüli elismeréssel a maga elé kitűzött céljainak elérése terén. Büszkék vagyunk arra, hogy biztosítottak bennünket támogatásukról erőfeszítéseinkben annak érdekében, hogy visszatérhessünk legjobb formánkhoz."

A Williams többéves BMW-s szezon után idén váltott Cosworth-erőművekre, de együttműködésük csak a szezon végéig tart.