Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Toyota-motorra vált a Williams

Index
2006.07.27. 16:56
A WilliamsF1 és a Toyota Motorsport GmbH megerősítette, hogy a két fél megegyezett egy hároméves Formula 1-es motorszállítói szerződésről. A megállapodás szerint a WilliamsF1 autóit Toyota motorokkal látják el a 2007-es évadtól.

A megállapodás feltételei alapján a WilliamsF1 ugyanolyan specifikációjú motorokat fog használni, mint a Panasonic Toyota Racing. A pályán tapasztalt erős versengésre és a szoros pályán kívüli együttműködésre alapozva mind a Williams, mind a Panasonic Toyota Racing jelentős előnyöket lát az együttműködésben-közölte kommünikében a Toyota.

"Örömünkre szolgál motorokat szállítani a Williamsnek a 2007-es évadtól és egy olyan csapattal együtt dolgozni, amely ilyen gazdag történelemmel és Formula 1-es szellemiséggel rendelkezik" - mondta Kazuo Okamoto, a Toyota alelnöke a megállapodás bejelentésekor.

Frank Williams, a WilliamsF1 csapatvezetője hozzáfűzte: "Ez a megállapodás alapkő a Williams életében, a Világbajnokság jelentette kihívásban. A Toyota egy magasztos és tekintélyes ipari óriás rendkívüli elismeréssel a maga elé kitűzött céljainak elérése terén. Büszkék vagyunk arra, hogy biztosítottak bennünket támogatásukról erőfeszítéseinkben annak érdekében, hogy visszatérhessünk legjobb formánkhoz."

A Williams többéves BMW-s szezon után idén váltott Cosworth-erőművekre, de együttműködésük csak a szezon végéig tart.