Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövőre ismét Ausztráliában kezdődik az F-1-es szezon

MTI
2006.07.28. 13:04
Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan még nem erősítette meg a hírt, a helyi szervezők bejelentése szerint jövőre ismét a korábbi hagyományos helyszínen, Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal rajtol majd a Forma-1-es szezon, mégpedig március 18-án.

"Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy újra a miénk az első futam" - mondta Ron Walker, a viadal szervezőbizottságának vezetője.

Korábban - 1985 és 1995 között, adelaide-i helyszínnel - az idény utolsó felvonását rendezték Ausztráliában, majd miután a GP Melbourne-be költözött, a nyitány lett az ötödik kontinensé. Idén a harmadik helyre került a futam, hogy elkerüljék az ütközést a szintén Melbourne-ben rendezett Nemzetközösségi Játékokkal.

Jövőre éppen a viadal napján kezdődik a városban az úszó-világbajnokság, de a házigazdák szerint ez a kis átfedés nem okoz majd problémát.