Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Floyd Landis orvosa viccnek tartja a doppingvádat

MTI
2006.07.29. 14:50
A Tour de France amerikai győztesének, Floyd Landisnek az orvosa szerint egy háromhetes kerékpáros körversenyen semmi értelme tesztoszteront szedni, ezért viccnek nevezte a Phonak kerekese ellen felmerült doppingvádakat.

Landist a múlt vasárnap zárult viadal 17. szakaszán aratott győzelme után, Morzine-ben ellenőrizték és találtak mintájában a megengedettnél magasabb szintű tesztoszteront.

"A tesztoszteront testépítők használják, növeli az izom tömegét, mi értelme lenne egy kerékpárosnak ilyen tartalmú szert szednie. Egyébként pedig a dokumentáció szerint nem a tesztoszteron szintje volt magas, hanem a tesztoszteron epitesztoszteronhoz viszonyított mértéke, ami több dolog miatt is előfordulhatott" - érvelt egy amerikai talk-show-ban Brent Kay. "Az elmúlt pár napban rengeteg kollégámmal, személyi edzővel és más szakemberrel is beszélgettem, s mindegyikük egybehangzó véleménye az volt, hogy ez csak egy rossz vicc."

A 30 éves Landis a hír felröppenését követő napon telefonos sajtókonferenciát tartott, amelyen tagadta a vádakat, elmondta, hogy nem használt teljesítményfokozót, s a tesztoszteron szintjének megemelkedését minden bizonnyal a szervezete produkálta.

Amennyiben a versenyző B próbája is pozitív eredményt hoz, biztosan megfosztják első helyétől, s ő lesz a világ legnagyobb hagyományokkal rendelkező kerékpáros viadalának első olyan győztese, akit dopping miatt utólag diszkvalifikálnak. Amennyiben ez megtörténik, az eredetileg második spanyol Oscar Pereirót hirdetik ki bajnoknak.