Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tilos a motorfejlesztés az F-1-ben

Index/MTI
2006.07.29. 16:18
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke levélben arról tájékoztatta a Forma-1-es csapatokat, hogy 2008-tól 2011-ig nem szabad változtatni az autók motorjain.

A FIA elsőszámú vezetője a döntést azzal indokolta, hogy így szeretnék csökkenteni az istállók kiadásait.

"A csapatok minden évben egyre többet költenek a motorok fejlesztésére, természetesen a gazdagabbak több pénzt tudnak erre a célra fordítani, így viszont egyre nagyobb lesz a különbség az autók között, ami unalmas versenyekhez vezet" - mondta Mosley.

Az istállók nem értenek egyet a korlátozó határozattal.

"A motor az autó szíve, mi minden évben komoly változtatásokat hajtunk végre rajta, ennek a döntésnek így szerintünk nincs értelme" - mondta Norbert Haug, a Mercedes csapatfőnöke. "Az már járható út lenne, hogy mindenkinek ugyanakkora összeg állna rendelkezésére a fejlesztésekre és ez négy évig nem változna."

A BMW közleményében szintén vitatta a FIA döntését.

"Támogatunk minden olyan törekvést, amely a költségek csökkentésére irányul, de a motorok fejlesztése ugyanúgy hozzátartozik a világbajnoki sorozathoz, mint az időmérő edzések."