Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerebics Roland vb-bronzával olimpiai kvótát is szerzett

MTI
2006.07.31. 19:52
Gerebics Roland bronzérmes lett dupla trapban a Zágrábban zajló sportlövő világbajnokságon, és ezzel kvótát szerzett a 2008-as pekingi olimpiára. Ezt megelőzően a magyarok közül Sidi Péter harcolt ki ötkarikás indulási jogot.

A sydneyi olimpián ötödik magyar versenyző a 150 korongos alapverseny során 100 korongot követően az élen állt, ám a hátralevő ötvenes sorozata kicsivel gyengébre sikeredett (50-ből 46), de a döntőbe így is a legjobb eredménnyel került be, igaz, négyes holtversenyben.

A fináléban 50-ből 45-öt teljesített sikerrel, így a harmadik helyen holtversenyben állt a brit Richard Fauldsszal. Kettejük szétlövése előtt már érdekes módon ötkarikás kvótásnak mondhatták magukat, hiszen az első két helyen álló orosz és kínai versenyző korábban már bebiztosította olimpiai részvételét.

A "ráadás" csak a 14. körben dőlt el, így Gerebics a kvóta mellett egy bronzéremmel ünnepelhetett.

Végeredmény, férfi dupla trap: 1. Vitalij Fokejev (orosz) 190 kör 2. Pinjüan Hu (Binyuan Hu, kínai) 189 3. Gerebics Roland 187+13