Valér
2 °C
8 °C

Lapértesülés szerint Schumacher jövőre már nem versenyez

MTI
2006.08.02. 17:04

A La Gazzetta dello Sport című lap szerdai száma szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher a szezon végén visszavonul. "Schumacher mindent alaposan átgondolt és nehéz szívvel hozta meg döntését" - írta az olasz újság.

"Michael még nem döntött a jövőjéről" - cáfolta a lap állítását Willi Weber, a pilóta menedzsere. "Én azt javasoltam neki, hogy ha nyolcadszor is megnyeri a vb-t, akkor hagyja abba, ennél többről nem tudok beszámolni." A La Gazzetta dello Sport szerint a szezon végén Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke és Ross Brawn technikai igazgató befejezi a munkát és velük együtt búcsúzik Schumacher is. A "nagy hármas" összesen hat konstruktőri világbajnoki címet nyert.

Todt feleségével közösen azt a francia orvost kívánja támogatni, aki 1999-ben Schumachert megműtötte a versenyző silverstone-i balesete után és jelenleg a gyermekkori agydaganatok kialakulásának okait és megelőzésének lehetőségeit kutatja. Brawnról a lap azt írja, hogy családjával együtt visszaköltözik Angliába, de nem szakítja meg a kapcsolatot a Ferrarival: olyan feladatot kap majd, amely kevesebb elfoglaltsággal jár és nem kell mindig "reflektorfényben" lennie.