Várostrom, két keréken, tizedszerre

Index
2006.08.16. 10:05
Bár augusztus huszadika számos sport- és kulturális eseménnyel szolgál, az északi régió kiemelkedő, egyedi és patinás versenye az immár tizedik Bombardier - Salgó Kupa, kerékpáros hegyi időfutam.

Az ötletgazda, a közben nemzetközi viadallá nemesedett versengést azóta is szervező és rendező Salgótarjáni Triatlon Klub a festői környezet adottságait kihasználva olyan hegyi szerpentinen jelölte ki az útvonalat, melyről két híres, hírhedt várra, a somoskőire és a salgóira is pompás kilátás nyílik.

Utóbbinak a lábához vezet fel a somoskőújfalui rajttól a 190 méter szintkülönbséget 3,8 kilométeren leküzdő közút, melyen a távot a gyerekek, hölgyek és veteránok kivételével kétszer is meg kell tenniük az indulóknak, akik választhatnak az országúti, vagy mountain bike kategória különböző korcsoportjai között.

A hagyományosan gálánsan díjazott versenyen számos különdíjat is kiosztanak, közülük talán a legértékesebb az új pályarekordért járó serleg.

Ehhez a jelenlegi állás szerint valamelyik felfutás alatt 8 perc 27 másodpercnél jobb időt kell tekernie ahhoz valakinek, hogy megdöntse az ex-fradista kerekes, Szőke még 2003-ban felállított pályacsúcsát.

Az egyéni indításos klasszikus hegyi időfutamot ugyancsak hagyományos gulyásparti követi, ahol a közismert palóc szívélyesség jegyében vendégül látják a jelenlévőket.