Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Újabb elnökségi tag mondott le a Ferencvárosnál

MTI
2006.08.16. 15:46
Újabb tag távozott a Ferencvárosi Torna Club elnökségéből, miután Kruj Iván, a birkózó szakosztály igazgatója is lemondott tisztségéről.

Kruj Iván erről levélben tájékoztatta Ináncsy Miklós elnököt - az FTC honlapja szerint. A tizenegy tagú vezetőségből korábban távozott Kökény Bea és Sipos Jenő, és szintén jelezte lemondási szándékát Maglódi Lajos.

A nehéz anyagi helyzetbe került IX. kerületi klub elnöke, Ináncsy a július huszonhetedikén tartott vezetőségi ülésen felajánlotta lemondását, ezt azonban az elnökség nem fogadta el, mivel akkori álláspontja szerint nem ő volt felelős a kialakult helyzetért. Augusztus tizenegyedikén aztán a klub vezetése - levélben - mégis lemondásra szólította fel Ináncsyt. A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként. A levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá. Ugyanaznap este az FTC korábbi és jelenlegi labdarúgói, majd másnap egy demonstráción a szurkolók is csatlakoztak az Ináncsy távozását sürgetőkhöz. A klubvezető az elnökség indítványára közleményben reagált: kijelentette, addig mindenképpen marad a klub élén, amíg le nem zárulnak a befektetői tárgyalások a lehetséges szlovák partnerrel.

Az FTC-nek többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így története során először a másodosztályba kényszerült.

Ináncsy az elmúlt héten tárgyalásokat folytatott Ivan Kmotríkkal, a szlovák Artmedia Bratislava tulajdonosával az FTC labdarúgócsapatát üzemeltető részvénytársaság eladásáról. Az üzletember az átvilágítás után dönt arról, vásárol-e részvényeket, de ötvenmillió forint szponzori támogatást már átutalt.