Magyar tarolás az Unicum Kupa első napján

MTI
2006.08.18. 09:52
A sorrendben 11. Unicum Kupa csütörtöki második mérkőzésén a várakozásnak megfelelően gólzáporos győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott Szlovénia legjobbjai ellen.

Magyarország-Szlovénia 23-3 (6-1, 6-2, 7-0, 4-0)
a magyar góldobók: Madaras 5, Varga Dániel 4, Biros, Hosnyánszky 3-3, Kiss G., Fodor, Kiss Cs. 2-2, Gór-Nagy, Szívós 1-1

A szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokságon is a magyarok csoporttársaként szereplő, mi több a nyitómeccset éppen a Kemény-legénységgel vívó szlovén gárda kellemes edzőpartneri szerepet vállalt, és a rendkívül sportszerű találkozón pusztán az volt a kérdés, mekkora különbséggel diadalmaskodnak Biros Péterék.

A Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kiválósága ezen a meccsen csapatkapitánnyá lépett elő Kásás Tamás helyett, miután Kemény Dénes pihentette a szintén világklasszis pólóst, aki mellett ezen a napon kimaradt még a csapatból a Sydneyben és Athénban ugyancsak ötkarikás aranyérmes center, Molnár Tamás és a három kapus közül a legfiatalabb, Baksa László.

Az Unicum Kupa első napjának híre még, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy döntött, nem dönt, pontosabban csak a zárónapon, szombaton hirdeti ki 15 fős Eb-csapatát, addig - a három meccsen - a tizennyolcas keret minden "labilis" tagja bizonyíthatja: vele lehet, sőt kell is számolnia a szakvezetőnek a szerbiai kontinensviadalon. Három embernek azonban mindenképpen búcsúznia kell a többiektől.
Korábban: Oroszország-Hollandia 13-6 (3-0, 2-1, 6-3, 2-2)

További program:
péntek: 18 ó: Szlovénia-Hollandia 19:30 ó: Magyarország-Oroszország
szombat: 10:30 ó: Szlovénia-Oroszország 12 ó: Magyarország-Hollandia