Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Lékó világossal kezd Karpov ellen

MTI
2006.08.30. 10:27
A miskolci Nemzeti Színházban tartott sorsolási ceremónián Lékó Péter a világos, Anatolij Karpov pedig a sötét színt húzta, így a torna valamennyi napján Lékó Péter játszik majd először világossal.

A párosmérkőzés programja: szerdán és csütörtökön, valamint szombaton és vasárnap egyaránt tizenhat és fél hatkor kezdődnek a partik a Nemzeti Színházban. Belépődíjat nem szednek, az eseményt ingyenesen lehet megtekinteni.

A sajtótájékoztatón Lékó és az orosz Anatolij Karpov is kijelentette, hogy szerdától elszánt küzdelmet, változatos partikat vár, és mindketten mosolyogva tették hozzá: győzzön a jobbik.

Carsten Hensel, Lékó menedzsere bejelentette, hogy pártfogoltja - aki nem vett részt a május-júniusi torinói sakkolimpián - visszatér a magyar válogatottba. A menedzser ennek részleteiről elárulta, hogy voltak nézeteltéréseik a hazai szövetséggel, de most már előretekintenek.

Lékó egyébként a közelmúltban hosszabb beszélgetést folytatott Káli Sándorral, aki - annak fejében, hogy Miskolc város szponzorokkal kiegészülve minden évben biztosítja a mostanihoz hasonló párosmérkőzés anyagi hátterét - arra kérte, hogy ismét álljon a nemzeti csapat rendelkezésére.

Hensel elmondta: a polgármester kívánságát tiszteletben tartják, így a jövő évi, Görögországban sorra kerülő csapat Európa-bajnokságon és a 2008-as sakkolimpián Lékó ismét tagja lesz a magyar válogatottnak.