Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

A Fradi kézisei szponzorra találtak

MTI
2006.08.31. 17:40
A Budapest Bank lesz a Ferencváros női kézilabdacsapatának névadó szponzora a 2006/07-es idényben.

Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá sajtótájékoztatón Maglódi Lajos, az együttest működtető kft. ügyvezető igazgatója és Plank Gábor, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese. A csapat a jövőben Budapest Bank-FTC néven szerepel a hazai és a nemzetközi porondon.

A két fél kapcsolata - amely Maglódi szavai szerint most érett házassággá - februárban kezdődött, azóta a csapat megnyerte az EHF Kupát, második lett a bajnokságban és harmadik a Magyar Kupában. A mostani egyezség révén sikerült megteremteni a gárda szilárd pénzügyi hátterét. A kitűzött cél, hogy a Fradi a jövő héten induló NB I-ben, valamint az MK-ban dobogós legyen, míg a Bajnokok Ligájában jusson a 16 közé.

Németh András vezetőedző kiemelte: a Budapest Bank segítségével most már hosszabb távra lehet tervezni:

"A hitemet adta vissza ez a szerződés. Az elmúlt évek nehéz anyagi körülményei között is szépen teljesített a csapat, és észrevették, hogy vagyunk. A mostani évad nem lesz könnyű, mert öten távoztak - főleg pénzügyi okok miatt -, és csak hárman érkeztek, így a cseresorunk nem elég hatékony. Köszönet a mellettünk kitartó játékosoknak és szurkolóknak" - fogalmazott a szövetségi kapitányi posztot is ellátó tréner.