Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A NOB-elnök elégedett a pekingi olimpiai előkészületekkel

MTI
2006.09.02. 14:45

Elégedetten nyilatkozott a 2008-as pekingi játékok előkészületeiről Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. "Nagyon pozitív jelentéseket kapok az építkezésekről, és jó értesülni róla, hogy miként körvonalazódnak a versenyhelyszínek. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy már csak alig két év van hátra a megnyitóig, tehát igencsak szorít az idő" - mondta a belga sportdiplomata.

A kínai szervezők azt ígérik, hogy már jövőre elkészül minden létesítmény, ráadásul a kormány az eredetileg eltervezetthez képest további 40 milliárd dollárt folyósít az infrastruktúra fejlesztésére. "A beruházások mostanában kerültek a tervezőasztalról a kivitelezési szakaszba, és biztos vagyok benne, hogy a rendezők minden követ megmozgatnak a siker érdekében" - tette hozzá Rogge.