Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Magyar vitorlásgyőzelem a Garda-tavon

MTI
2006.09.06. 17:30

A Brokernet-Winterthur Uno nyerte a Garda-tavi Gorla vitorlásversenyt. A Litkey Farkas által vezetett csapat legyőzte a Kékszalag-győztes Clan des Team-et is. Ez az első alkalom, hogy magyar hajó nyert ilyen rangos nemzetközi versenyt. A vasárnap rendezett verseny egyike a Garda-tavon szervezett kiemelkedő jelentőségű megmérettetéseknek, amelyet idén negyvenedszer rendeztek meg. Az idei Gorla trófeán 26 hajóosztályban 273 hajó indult, a versenyzőknek egy 50 kilométert kellett teljesíteniük. A Trofeo Gorla a híres Centomiliát előzi meg, amelyet szeptember 9-én rendeznek.

A Brokernet-Winterthur Uno - régi nevén Gardazzurra - 1993-ban épült Olaszországban. A 12,70 m hosszú, 7 m széles vitorlás legnagyobb sebessége 30 csomó, ami több mint 50 km/h-nak felel meg. A hajó 2002-ben és 2004-ben megnyerte a Balatoni Kékszalag versenyt, idén harmadik lett a győztes Brokernet-Winterthur (Clan des Team) mögött.

A hajó kormányosa, a hatszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas a Garda-tavi győzelem kapcsán a Clan de Team megelőzését emelte ki. "A Gorla trófea elnyerése azért rendkívül fontos számunkra, mert azt a Clan des Team-et sike-rült legyőznünk, amely hajóval júliusban megnyertük a Balatoni Kékszalag versenyt. Ez számomra azt bizonyítja, hogy egy összeszokott, lelkes, profi csapattal van szerencsém versenyezni. Szeretném meg-köszönni csapattársaimnak a kitartó munkát, amely ilyen szép eredményekhez segített minket, hiszen soha korábban magyar hajó nem nyert még ilyen rangú nagyhajós nemzetközi versenyt. A követke-ző nagy megmérettetés a hétvégi Centomilia, amelyen újra a Brokernet-Winterthur Uno-val indulunk."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!