Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar vitorlásgyőzelem a Garda-tavon

MTI
2006.09.06. 17:30

A Brokernet-Winterthur Uno nyerte a Garda-tavi Gorla vitorlásversenyt. A Litkey Farkas által vezetett csapat legyőzte a Kékszalag-győztes Clan des Team-et is. Ez az első alkalom, hogy magyar hajó nyert ilyen rangos nemzetközi versenyt. A vasárnap rendezett verseny egyike a Garda-tavon szervezett kiemelkedő jelentőségű megmérettetéseknek, amelyet idén negyvenedszer rendeztek meg. Az idei Gorla trófeán 26 hajóosztályban 273 hajó indult, a versenyzőknek egy 50 kilométert kellett teljesíteniük. A Trofeo Gorla a híres Centomiliát előzi meg, amelyet szeptember 9-én rendeznek.

A Brokernet-Winterthur Uno - régi nevén Gardazzurra - 1993-ban épült Olaszországban. A 12,70 m hosszú, 7 m széles vitorlás legnagyobb sebessége 30 csomó, ami több mint 50 km/h-nak felel meg. A hajó 2002-ben és 2004-ben megnyerte a Balatoni Kékszalag versenyt, idén harmadik lett a győztes Brokernet-Winterthur (Clan des Team) mögött.

A hajó kormányosa, a hatszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas a Garda-tavi győzelem kapcsán a Clan de Team megelőzését emelte ki. "A Gorla trófea elnyerése azért rendkívül fontos számunkra, mert azt a Clan des Team-et sike-rült legyőznünk, amely hajóval júliusban megnyertük a Balatoni Kékszalag versenyt. Ez számomra azt bizonyítja, hogy egy összeszokott, lelkes, profi csapattal van szerencsém versenyezni. Szeretném meg-köszönni csapattársaimnak a kitartó munkát, amely ilyen szép eredményekhez segített minket, hiszen soha korábban magyar hajó nem nyert még ilyen rangú nagyhajós nemzetközi versenyt. A követke-ző nagy megmérettetés a hétvégi Centomilia, amelyen újra a Brokernet-Winterthur Uno-val indulunk."