Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenhárom pozitív doppingteszt volt a Touron

2006.09.08. 18:16

Az idei Tour de France kerékpáros körversenyen a 105 doppingellenőrzésen átesett induló közül 13-nak a lelete lett pozitív, igaz tizenketten külön orvosi engedéllyel nyúltak tiltott szerhez. Pierre Bordry, a Francia Doppingellenes Ügynökség vezetője elmondta, egyedül az összetettben győztes amerikai Floyd Landis tekinthető lebukottnak, mivel ő nem tudott orvosi igazolást felmutatni, amely előírta volna számára tesztoszteron szedését.

"A tizenkét pozitív lelet rengeteg, jogos a gyanú, hogy itt is doppingolásról van szó, amit orvosi papírral próbálnak legálissá tenni" - vélte Bordry. "A Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől hiába várjuk, hogy kivizsgálja a történteket, hiszen a szervezet hivatalos pecsétjével adták ki az igazolásokat."

Landis az A és a B-próbán is megbukott, ezért várhatóan megfosztják első helyétől és a másodikként végző spanyol Oscar Pereirót hirdetik ki győztesnek.

Az idei Tour rajtja előtt kilenc kerékpárost csapataik nem engedtek rajthoz állni, mert kapcsolatban álltak a doppingdoktornak nevezett spanyol orvossal, Eufemiano Fuentesszel és azzal gyanúsították őket, hogy tiltott szerhez nyúltak. A visszaléptetettek között volt többek között az idei Giro d,Italia nyertese, az olasz Ivan Basso, illetve a francia viadalt 1997-ben megnyerő német Jan Ullrich is.