Sarapova-Henin döntőt rendeznek a US Openen

MTI
2006.09.09. 16:15
A harmadik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova lesz a továbbjutást már korábban kiharcoló belga Justine Henin-Hardenne ellenfele az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének fináléjában, miután az elődöntőben három játszmában megverte a világelső francia Amélie Mauresmót.

Az első játszma csupán 24 percig tartott, és Sarapova úgy nyert 6:0-ra, hogy mindössze 10 labdamenetet vesztett el. A folytatásban aztán teljesen megváltozott a játék képe: a világranglista vezetője összekapta magát, és egy brékkel meg is nyerte, mégpedig 6:4-re a következő szettet, azaz kiegyenlített. Feltámadása azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, a döntő felvonás ugyanis ismét ugyanazt a forgatókönyvet hozta, mint az első játszma: Sarapova hét elvesztett labdamenet mellett legázolta sokat hibázó ellenfelét és megé

rdemelten lépett tovább a döntőbe, ahol pályafutása során először szerepelhet. "Még nem végeztem" - mondta az elődöntő után eltökélten az orosz játékos. Sarapova korábban még soha nem verte meg Mauresmót (kettejük párharcában a pénteki mérkőzés előtt a francia vezetett 3-0-ra), de ez akár jó ómen is lehet a számára, hiszen Henin-Hardenne-nel szemben sem áll túl jól: eddigi öt találkozójukból négyet a belga nyert meg.

Eredmény:
nők, 2. elődöntő:
Sarapova (orosz, 3.)-Mauresmo (francia, 1.) 6:0, 4:6, 6:0
korábban közölt eredmény, 1. elődöntő:
Henin-Hardenne (belga, 2.)-Jankovic (szerb, 19.) 4:6, 6:4, 6:0