Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sarapova-Henin döntőt rendeznek a US Openen

MTI
2006.09.09. 16:15
A harmadik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova lesz a továbbjutást már korábban kiharcoló belga Justine Henin-Hardenne ellenfele az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének fináléjában, miután az elődöntőben három játszmában megverte a világelső francia Amélie Mauresmót.

Az első játszma csupán 24 percig tartott, és Sarapova úgy nyert 6:0-ra, hogy mindössze 10 labdamenetet vesztett el. A folytatásban aztán teljesen megváltozott a játék képe: a világranglista vezetője összekapta magát, és egy brékkel meg is nyerte, mégpedig 6:4-re a következő szettet, azaz kiegyenlített. Feltámadása azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, a döntő felvonás ugyanis ismét ugyanazt a forgatókönyvet hozta, mint az első játszma: Sarapova hét elvesztett labdamenet mellett legázolta sokat hibázó ellenfelét és megé

rdemelten lépett tovább a döntőbe, ahol pályafutása során először szerepelhet. "Még nem végeztem" - mondta az elődöntő után eltökélten az orosz játékos. Sarapova korábban még soha nem verte meg Mauresmót (kettejük párharcában a pénteki mérkőzés előtt a francia vezetett 3-0-ra), de ez akár jó ómen is lehet a számára, hiszen Henin-Hardenne-nel szemben sem áll túl jól: eddigi öt találkozójukból négyet a belga nyert meg.

Eredmény:
nők, 2. elődöntő:
Sarapova (orosz, 3.)-Mauresmo (francia, 1.) 6:0, 4:6, 6:0
korábban közölt eredmény, 1. elődöntő:
Henin-Hardenne (belga, 2.)-Jankovic (szerb, 19.) 4:6, 6:4, 6:0