Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kezét törte dühében a sztárkerekes

MTI
2006.09.11. 14:02

Mérgében belecsapott a csapatbusz ajtajába, és eltörte a jobb kezének egyik csontját Alessandro Petacchi, aki így nem tudja folytatni a Vuelta a Espana spanyol kerékpáros körversenyt. A kiváló olasz sprinter a vasárnapi, tömegbefutót hozó 15. szakaszon a 12. lett, és ez annyira feldühítette, hogy a célba érkezését követően rávágott a Milram klub buszára.

"Szeretnék bocsánatot kérni a csapattársaimtól, a vezetőktől, de annyira mérges voltam, hogy nem tudtam magamon uralkodni. Nincs kétség, nagy hibát követtem el, de én is ember vagyok, nem gép" - mondta Petacchi.

A kerekes összetettben csak a 145. helyen állt - mivel nem bírja az emelkedőket és az időfutamokat -, ám sprintbefutók alkalmával gyakran tud szakaszt nyerni. A Vueltán hétfőn szünnap van, a háromhetes viadal vasárnapig tart.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?