Jenő
-3 °C
6 °C

Új magyar kerékpáros versenysorozat indul

MTI
2006.09.11. 14:12

Szombattól szeptember 24-ig hat városban rendezik meg az 1,5 millió forint összdíjazású T-Mobile Criterium Tour kerékpárverseny-sorozatot. Minden helyszínen a hivatásos kerekesek mellett amatőröknek és a diákoknak is szerveznek viadalokat.

A kritérium verseny a sportág egyik leglátványosabb száma, a közönség számára folyamatos látványosságot nyújt, 1-2 km-es körpályán rendezik meg. A verseny értékelésébe beszámítanak az előre meghatározott körönként beiktatott részhajrák, ahol pontokat lehet szerezni. Minden egyes részhajrában az első négy versenyző szerez pontot (5-3-2-1). A futam végén az a versenyző győz, aki a részhajrák során a legtöbb pontot gyűjtötte.

A T-Mobile Criterium Tour állomásai: szeptember 16., szombat, Veszprém szeptember 17., vasárnap, Kecskemét szeptember 21., csütörtök, Szeghalom szeptember 22., péntek, Tiszafüred szeptember 23., szombat, Gyöngyös - Kékestető szeptember 24., vasárnap, Budapest, Újbuda

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?