Benik Balázs három év után újra ralibajnok

MTI
2006.09.17. 20:35
Benik Balázs nyerte a Mecsek-ralit, az ob utolsó futamát és ezzel megszerezte második abszolút bajnoki címét. A viadalon a huszonhat éves Benik mögött a második helyen Turán Frigyes, míg a harmadikon Herczig Norbert végzett.

"A csapat, a fiúk nagyszerű munkát végeztek. Nagyon örülök a futamgyőzelmemnek, de annak még jobban, hogy 2003 után ismét megszereztem a bajnoki címet" - nyilatkozta sikere után Benik Balázs, akinek valójában az ölébe hullott az elsőség, miután a szombaton még vezető Turi Tamás kiesett.

A címvédő ifj. Tóth János, aki a Mecsek-rali előtt még nyolc ponttal vezetett a 2003-ban győztes riválisa előtt, szombaton műszaki okok miatt feladta a versenyt, és így az összetettben második lett. Az ob harmadik helyét Spitzmüller Csaba szerezte meg. Spitzmüller szombaton kiesett, egy betontömbbel ütközött, és jelenleg is a kórházban kezelik, remélhetőleg az orrtörésen kívül komolyabb sérülése nem lesz.

Mecsek-rali, végeredmény: 1. Benik Balázs (Ford Focus WRC) 1:27:27.6 ó 2. Turán Frigyes (Mitsubishi Lancer EVO) 3:55.9 p hátrány 3. Herczig Norbert Subaru Impreza WRC) 4:16.2 p h.
Az ob végeredménye: 1. Benik Balázs 102 pont 2. ifj. Tóth János (Peuget 307 WRC) 90 3. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer 05WRC) 74