Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A világ legerősebb csapatához igazolt a pólós Bujka Barbara

MTI
2006.09.19. 14:46
A vezetőedzői és a centerposzton egyformán új emberrel kezdi a szezont a világ jelenlegi legeredményesebb női vízilabdacsapata, az olasz Orizzonte Catania: a kispadon a 2004-es olimpiai bajnok, sokszoros talján válogatott Giusi Malato fog ülni, a középcsatár pedig a magyar nemzeti együttes tagja, Bujka Barbara lesz.

Az európai pólós ügyekben mérvadónak számító waterpolo-world.com internetes lap hosszabb cikkben foglalkozik a szicíliai klub háza táján bekövetkezett változásokkal, kiemelve, hogy Bujka személyében egy kiváló, 20 éves balkezes magyar center foglalja el az olasz bajnok és BEK-címvédő gárdában az idegenlégiósoknak fenntartott két hely egyikét. Érkezését az tette lehetővé, hogy alig egy esztendei ittlét után távozott a spanyolok ásza, Blanca Gil. A másik külföldi pólós helyét a harmadik szezonját töltő amerikai, ugyancsak sokszoros válogatott Brenda Villa tölti be.

Az internetes újság beszámol róla, hogy Bujka Németországban nőtt fel, az ottani élvonalban játszott a Neuköllnben, a Bayer Uerdingenben és a Hohenlimburgerben, 2002 és 2005 között tagja volt a német nemzeti csapatnak, majd "visszatért magyar gyökereihez". Két idényt töltött el a magyar bajnok Dunaújvárosi Főiskola-ELCO együttesénél, s honosítását követően az idén bekerült a nemzeti válogatottba is, amelynek színeiben részt vett a szeptemberi, belgrádi, magyar bronzérmet hozó Európa-bajnokságon.