A világ legerősebb csapatához igazolt a pólós Bujka Barbara

MTI
2006.09.19. 14:46
A vezetőedzői és a centerposzton egyformán új emberrel kezdi a szezont a világ jelenlegi legeredményesebb női vízilabdacsapata, az olasz Orizzonte Catania: a kispadon a 2004-es olimpiai bajnok, sokszoros talján válogatott Giusi Malato fog ülni, a középcsatár pedig a magyar nemzeti együttes tagja, Bujka Barbara lesz.

Az európai pólós ügyekben mérvadónak számító waterpolo-world.com internetes lap hosszabb cikkben foglalkozik a szicíliai klub háza táján bekövetkezett változásokkal, kiemelve, hogy Bujka személyében egy kiváló, 20 éves balkezes magyar center foglalja el az olasz bajnok és BEK-címvédő gárdában az idegenlégiósoknak fenntartott két hely egyikét. Érkezését az tette lehetővé, hogy alig egy esztendei ittlét után távozott a spanyolok ásza, Blanca Gil. A másik külföldi pólós helyét a harmadik szezonját töltő amerikai, ugyancsak sokszoros válogatott Brenda Villa tölti be.

Az internetes újság beszámol róla, hogy Bujka Németországban nőtt fel, az ottani élvonalban játszott a Neuköllnben, a Bayer Uerdingenben és a Hohenlimburgerben, 2002 és 2005 között tagja volt a német nemzeti csapatnak, majd "visszatért magyar gyökereihez". Két idényt töltött el a magyar bajnok Dunaújvárosi Főiskola-ELCO együttesénél, s honosítását követően az idén bekerült a nemzeti válogatottba is, amelynek színeiben részt vett a szeptemberi, belgrádi, magyar bronzérmet hozó Európa-bajnokságon.