Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták Szalay Balázs új Dakar-autóját

MTI
2006.09.19. 17:28

Átadták a Szalay Dakar Team ralicsapat új versenyautóját, a piacon most bemutatkozó Opel Antarát. A keddi sajtótájékoztatón a General Motors közép-európai térségének vezérigazgatója, Chris Lacey elmondta, hogy az Opel új autóját elsőként a Szalay Balázs vezette gárda próbálhatja ki.

"Biztos vagyok benne, hogy a korábbi sikerek, amelyeket az elmúlt három-négy évben közösen elértünk, folytatódni fognak. Az autó új és úgy gondolom, a magyar versenyzők a legalkalmasabbak arra, hogy elsőként kipróbálják gyárunk új remekművét, a Dakar pedig a legmegfelelőbb esemény a terepjáró bemutatkozására" - mondta Lacey.

"A korábbi évekkel ellentétben most már nem az a cél, hogy végig tudjunk menni a versenyen, hanem az, hogy minél jobb helyezést érjünk el, és ehhez az Antara kiváló partner lesz. Az átalakításokkal körülbelül december elejére leszünk készen" - tette hozzá Szalay Balázs, aki kilencedik alkalommal indul a Dakaron.

Az autó újdonsága, hogy az Opel az Antarával visszatért a négykerék-meghajtású járművekhez. A kocsit a magyar piacra a Dakar-rali végén kívánják bevezetni.

A világ egyik legnehezebb autóversenye jövőre január 6-án kezdődik.