Tehetséges sportoló gyerekeket támogat a MOL Románia

MTI
2006.09.20. 05:39

A sportban tehetséges, de szűk anyagi lehetőségekkel rendelkező gyerekek támogatását tűzte ki célul a MOL Románia, amely népszerű és elismert román sportolókkal karöltve keddi ploiesti sajtótájékoztatóján meghirdette a "Segíthetek?" tehetségtámogató regionális programot. A pályázati felhívás célja olyan, sportban nagyon tehetséges gyerekek támogatása, akik megfelelő anyagi források hiányában nem tudják megvalósítani kitűzött céljaikat. A támogatásban olyan 8 és 18 év közötti sportolók és csapatok részesülhetnek, akik nagyon jó eredményeket értek el országos és nemzetközi versenyeken, és további anyagi támogatásra van szükségük sportpályafutásuk folytatásához.

A program szeptember 19. és december 5. között zajlik, a pályázók jelentkezési iratcsomóját népszerű sportolókból álló zsűri (Leonard Doroftei, Violeta Beclea-Szekely, Simona Amanar, Camelia Potec és Gyenes Emanuel) bírálja el. A pályázat nyertesei anyagi támogatást kapnak, hogy országos és nemzetközi versenyen vehessenek részt, vagy hogy sportfelszerelést vásárolhassanak.

Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a tavaly Magyarországon meghirdetett hasonló tehetségtámogató programnak hatalmas sikere volt, akkor több mint 1100 pályázó vett részt, és megközelítőleg 100 fiatal sporttehetség jutott szponzorációhoz. A programot a 2005-ös év Legjobb Szponzorációs Programjának is megválasztották.

"Örvendünk, hogy kezdeményezésünkhöz neves sportolók társultak, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, hogy ezáltal ők is hozzájáruljanak a tehetséges fiatalok támogatásához" - hangsúlyozta Szalay Zsolt a most meghirdetett programmal kapcsolatban.