Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tehetséges sportoló gyerekeket támogat a MOL Románia

MTI
2006.09.20. 05:39

A sportban tehetséges, de szűk anyagi lehetőségekkel rendelkező gyerekek támogatását tűzte ki célul a MOL Románia, amely népszerű és elismert román sportolókkal karöltve keddi ploiesti sajtótájékoztatóján meghirdette a "Segíthetek?" tehetségtámogató regionális programot. A pályázati felhívás célja olyan, sportban nagyon tehetséges gyerekek támogatása, akik megfelelő anyagi források hiányában nem tudják megvalósítani kitűzött céljaikat. A támogatásban olyan 8 és 18 év közötti sportolók és csapatok részesülhetnek, akik nagyon jó eredményeket értek el országos és nemzetközi versenyeken, és további anyagi támogatásra van szükségük sportpályafutásuk folytatásához.

A program szeptember 19. és december 5. között zajlik, a pályázók jelentkezési iratcsomóját népszerű sportolókból álló zsűri (Leonard Doroftei, Violeta Beclea-Szekely, Simona Amanar, Camelia Potec és Gyenes Emanuel) bírálja el. A pályázat nyertesei anyagi támogatást kapnak, hogy országos és nemzetközi versenyen vehessenek részt, vagy hogy sportfelszerelést vásárolhassanak.

Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a tavaly Magyarországon meghirdetett hasonló tehetségtámogató programnak hatalmas sikere volt, akkor több mint 1100 pályázó vett részt, és megközelítőleg 100 fiatal sporttehetség jutott szponzorációhoz. A programot a 2005-ös év Legjobb Szponzorációs Programjának is megválasztották.

"Örvendünk, hogy kezdeményezésünkhöz neves sportolók társultak, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, hogy ezáltal ők is hozzájáruljanak a tehetséges fiatalok támogatásához" - hangsúlyozta Szalay Zsolt a most meghirdetett programmal kapcsolatban.