Nem volt meglepetés a póló Magyar Kupában

MTI
2006.09.24. 22:26

A hétvégi csoportmérkőzéseken a papírforma érvényesült, így az a nyolc csapat jutott a férfi vízilabda Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé, amelyet eleve oda is vártak. A legutóbbi élvonalbeli bajnokság első négy helyezettje, a Honvéd, a Vasas, az Eger és a Szeged - utóbbi kivételével mindhárom riválisát legyőzve - csoportelsőként lépett tovább, ob I-es gárdák végeztek másodikként is a szombat-vasárnapi selejtezőkben, míg a négy alsóbb osztályú gárdának csöppnyi esélye sem volt a sikerre.

A legkiélezettebb csatát a Ferencváros-BVSC rivalizálás hozta a bajnok kispestiek otthonában, ahol az egymással döntetlent játszó felek között az rangsorolt, hogy a teljesen átalakult zöld-fehér együttes hét, míg a vasutascsapat 14 góllal maradt alul a Honvéddal szemben.

A Vasas négyesében a második helyért zajló versenyben a Pécs diadalmaskodott a véltnél is magabiztosabban: a baranyaiak 10 találatnyival bizonyultak jobbnak a Szentesnél. Megjegyzendő: az agyalföldiek csak egyetlen góllal kerekedtek felül a Pécsen.

A kiemelés nélküli sorsolást, amely a negyeddöntős párok összetételéről határoz, hétfőn rendezi a szövetség, a már oda-visszavágós alapon zajló mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák a csapatok.

A 2006. évi Magyar Kupában állva maradt nyolcak névsora: Brendon-Fenstherm-ZF-Eger, Domino-BHSE, FTC-Aprilia, PVSK-FŰSZÉRT, Szeged-Beton VE, Szolnoki Főiskola VSC, TEVA-VasasPlaket, UTE-Óbuda-Újlak