Félmilliós MOB-támogatás Igaly Diánának

MTI
2006.09.25. 12:41
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) legutóbbi elnökségi ülésén félmillió forint rendkívüli támogatást szavazott meg Igaly Dianának. Az olimpiai bajnok sportlövő rossz edzéslehetőségei miatt nem tudott megfelelően felkészülni idei versenyeire.

"Javításra, a pekingi ötkarikás kvóta megszerzésére sajnos már csak a jövő évben nyílik lehetőségem, remélem sikerül kivívni a részvétel jogát a MOB támogatásával. Mindenesetre köszönöm a segítséget" - mondta Igaly Diana.

Igaly hosszú évek óta a budaörsi lőtéren edz, ahol azonban az önkormányzat néhány hónapja korlátozta tréninglehetőségét, így kénytelen volt lőtérről lőtérre járni, ami komolyan hátráltatta idei felkészülését.

A sportlövők idén Sidi Péter és Gerebics Roland révén két olimpiai kvótát szereztek, a többieknek - így Igalynak is - legközelebb jövőre lesz erre lehetősége. A koronglövők első kvalifikációs viadalára 2007-ben március 19. és 28. között kerül sor Santo Domingón.

A MOB elnöksége az olimpiai bajnoknő számára megszavazott támogatás mellett a szövetség kérésére egy laptopot is biztosít Pongráczné Vasvári Erzsébet szövetségi kapitánynak, aki egyben Igaly edzője.