Elhalasztják a Budapest Maratont

Index
2006.09.26. 12:56
A magyar fővárosban zajló események miatt és a hatóságok tanácsára a 21. Plus Budapest Nemzetközi Maraton rendezői úgy határoztak, hogy elhalasztják a 2006. október 1-jei rendezvényt. Az esemény tervezett új időpontja 2006. október 15. A hatóságokkal zajló egyeztetések után a döntés a hét második felében várható.

Kocsis Árpád, a Budapest Maraton versenyigazgatója elmondta, nagyon sajnálják, hogy a legnagyobb hazai szabadidős sporteseményt el kell halasztani. Ha azonban a magyar államelnök és más közjogi méltóságok is megfontolásra ajánlják a tömegrendezvények elhalasztását, illetve a főváros és a BRFK illetékesei sem látják garantálhatónak a futók és a nézők teljes biztonságát, akkor ők sem dönthettek másképp.. Ezér ta továbbiakban is arra törekszenek, hogy ne szakadjon meg a Budapest Maraton 20 éves hagyománya és október 15-én ismét sok ezer futó teljesíthesse a távokat.

A Plus Budapest Maraton új, aktuális információi a www.futanet.hu weboldalon folyamatosan nyomon követhetők, továbbá rendelkezésre áll a 20/965-1966 információs telefonszám is.