Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az előző olimpiánál olcsóbb szállások Pekingre

MTI
2006.09.26. 18:28
Az athéninál magasabb színvonalú ellátást ígér, mégis 30 százalékkal olcsóbban szervez utakat a 2008-as ötkarikás játékokra a Pegazus Sport Tours Kft. - derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság Peking téged vár elnevezésű kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Mausz Gotthárd, a Pegazus ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 12 hektáron elterülő Longmai Resort gyógyfürdőkomplexumban háromezer magyar szurkoló vendéglátása oldható meg. Az olimpiai stadiontól 45 percre fekvő üdülőközpontban sportolási lehetőségek és kulturális programok várják a vendégeket. Az utazási iroda 825 ezer forinttól kínál utazást, szállást és belépőjegyet magában foglaló csomagot.

Kamuti Jenő MOB-főtitkár kiemelte, hogy a drukkerek aktív részvétele nagyban hozzájárulhat a várható magyar sikerekhez. A sportdiplomata a magyar előkészítő-bizottság vezetőjeként a helyszínen győződött meg arról, hol tart a kínai főváros a felkészülésben. Kamuti szerint a létesítmények már két évvel a játékok előtt szinte készen állnak. Az olimpiai falu elhelyezése kedvező, a magyar csapat számára egy kilencemeletes épületben foglaltak szállást.

A Peking téged vár kampányban huszonkettő, a sajtótájékoztatón is megjelent olimpiai bajnok vesz részt, akik a szurkolói klub programjaiban is közreműködnek. A nyitórendezvénynek szeptember 30-án Debrecen ad otthont.

A kampány részeként a Magyar Televízió Út Pekingbe címmel olimpiai magazinműsort készít, mely a játékokra készülő versenyzők bemutatása mellett a Peking Szurkolói Klub eseményeivel is foglalkozik.