Jácint
16 °C
31 °C

Megműtötték a rali-világbajnok kezét

MTI
2006.09.28. 13:55
Megműtötték Sebastien Loeböt, a rali-világbajnokság pontversenyének éllovasát, aki szerdán szabadidős programja során eltörte jobb felkarját.

A vb-címvédő francia pilótát hegyikerékpározás közben érte baleset svájci lakhelyén.

"Nagyot estem. Egy erdei úton lefelé ereszkedtem, amikor az első kerék leblokkolt egy kövön, én pedig átröpültem a kormány fölött. Jobb vállammal értem földet" - írta honlapján az autóversenyző. Mindehhez még hozzátette, a beavatkozás jól sikerült, felépülése időtartamáról azonban egyelőre nem tud nyilatkozni.

"Remélem, minél hamarabb újra versenyezhetek, jelenleg azonban csakis a pihenésre gondolhatok" - közölte.

Navigátora, Daniel Elena az AFP-nek azt mondta, nem gipszelik be Loeb karját, ami arra enged következtetni, hogy viszonylag hamar rendbe jöhet.

A Kronos csapat szerdán arról számolt be, hogy a következő, törökországi futamon, október 13. és 15. között még nem számíthat klasszisára.

Loeb jelenleg 35 pontos előnnyel vezet a második helyen álló finn Marcus Grönholm előtt, s csupán 5 pontra van szüksége ahhoz, hogy sorozatban harmadik vb-címét begyűjtse.

A világbajnoki idényből még négy futam van hátra. A törökországi után az ausztrál (október 27-29.), az új-zélandi (november 17-19.) és a brit (december 1-3.) viadal következik.