Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltemették Körmöczy Zsuzsát

MTI
2006.09.28. 17:44
Csütörtökön délután mély részvét mellett kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben a 83. életévében elhunyt Körmöczy Zsuzsa örökös teniszbajnoknőt, a magyar sportélet egyik kiemelkedő egyéniségét.

A ravatalnál Berényi János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke mondott búcsúbeszédet és kiemelte, hogy Körmöczy Zsuzsa a pályán és az életben egyaránt példakép volt, sok dicsőséget szerzett hazájának.

A Vasas nevében Taróczy Balázs wimbledoni bajnok úgy fogalmazott, hogy a bajnoknő számára három dolog létezett, családja, a Vasas és a tenisz. Kiemelkedő sikereket ért el a vörös salakon, majd visszavonulása után a Vasas szakosztályát vezette kiváló szakértelemmel, lelkesedéssel, s a piros-kékek abban az időszakban érték el legnagyobb sikereiket.

A szertartás és a búcsúbeszédek után Körmöczy Zsuzsa sírhantját ellepték az emlékezés virágai.

Körmöczy Zsuzsa 1958-ban érte el legnagyobb nemzetközi sikereit: győzött Párizsban a Roland Garroson, harmadik helyet szerzett Wimbledonban, a világranglistán pedig a második helyet foglalta el.