Magabiztos egri továbbjutás az Euroligában

MTI
2006.10.07. 20:01
Egyetlen komoly riválisát, a Dinamo Moszkvát is legyűrte, ezzel megnyerte a férfi vízilabda Euroliga portói selejtezőcsoportját az Eger, amely a szombat esti ütközetben négy góllal múlta felül az orosz együttest.

A hatcsapatos csoport két kiemelkedő gárdájának összecsapása a várakozásnak megfelelő nagy küzdelmet, és a reméltnél is biztosabb magyar sikert hozott. Az orosz bajnokság bronzérmese, a legutóbb LEN-kupa-elődöntős és soraiban a centerposzton a világbajnok Varga II Zsoltot is felvonultató Dinamo az elején és a meccs második felében tudta tartani a lépést az ob I harmadik helyezettjével, amely a második negyedben játszott a legjobban, s őrizte meg onnan előnyét a mérkőzés végéig. Az Eger csapatjátéka kiválóan működött, s a sok jó egyéni teljesítmény közül is kiemelendő a válogatott kapus, Jászberényi Gábor kitűnő produkciója.

Az Eger csoportelsőként szállhat vízbe vasárnap délelőtti zárómeccsén a hatos leggyengébb tagja, a svájci Horgen ellen, amellyel szemben csakis a győzelem nagysága lehet kérdés.

Euroliga, 1. selejtezőkör, C csoport. 4. játéknap:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Dinamo Moszkva (orosz) 17-13 (3-2, 5-2, 5-5, 4-4)
a magyar góldobók: Nyéki 4, Märcz , Kiss Cs. 3-3, Hegedűs, Maceben 2-2, Decker Á., Baco, Császár 1-1