Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Könnyű csoportban a Vasas, nehézben az Eger

MTI
2006.10.10. 15:51
A Vasas viszonylag könnyű, az előselejtezőben is szerepelt Eger rendkívül nehéz csoportba került a férfi vízilabda Euroliga 2. selejtezőkörében, ugyanakkor utóbbi hazai medencében fogadhatja riválisait.

A jövő héten csütörtöktől vasárnapig tartó küzdelmekben Gerendás György együttesének három olyan kiváló erőkből álló csapattal is meg kell küzdenie, mint az olasz Posillipo Napoli, az orosz Kazán és a spanyol Sabadell, hogy az első két, továbbjutó helyen végezzen.

A Bresciában vízbe szálló Vasasnak tulajdonképpen csak a házigazdák jelenthetnek igazi akadályt, azaz meglepetés lenne, ha az angyalföldiek nem kerülnének a sorozat következő körébe, ahol már a magyar bajnok Domino-BHSE is bekapcsolódik a küzdelembe.

A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei a LEN Kupában folytathatják szereplésüket.

A csoportbeosztások:
E csoport (Eger): Posillipo Napoli (olasz) Kazán (orosz) Brendon-Fenstherm-ZF-Eger CN Sabadell (spanyol) LSTW Pocztowiec Lodz (lengyel) Lugano Pallanuoto (svájci)

G csoport (Brescia): TEVA Vasas-Plaket Olympic Nice (francia) Leonessa Brescia (olasz) Galatasaray (török) SV Bayer 08 Uerdingen (német) Mariupol (ukrán)