Ralf Schumacher nem fogja kiejteni Alonsót Brazíliában

MTI
2006.10.12. 01:55
Ralf Schumacher visszautasította azokat a találgatásokat, melyek szerint az október 22-i Forma-1-es Brazil Nagydíjon szándékosan kiejti a pontversenyben vezető címvédő Fernando Alonsót, hogy ezzel világbajnoki győzelemhez segítse bátyját, Michaelt.

"Soha nem tettem ilyet és a jövőben sem fogok szándékosan balesetet okozni" - mondta a Bild Zeitungnak adott interjúban a fiatalabb Schumacher. "Ez nemcsak súlyos sportszerűtlenség lenne, hanem rendkívüli veszélyekkel is járna. A Forma-1-ben minden ütközés, még a legkisebb koccanás is tragikus kimenetelű lehet, nincs olyan őrült, aki szándékosan kockára tenné az életét."

Az idény végén visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher csak abban az esetben szerezheti meg nyolcadik címét, ha nyer Sao Paulóban, Alonso pedig nem szerez pontot, azaz a nyolcadik helynél hátrébb végez.

"Biztos vagyok benne, hogy sportszerű körülmények között dől el a vb sorsa és mindenki tisztességes eszközökkel versenyez majd" - jelentette ki Denis Chevrier, Alonso csapatának, a Reanult-nak a főmérnöke. "A Ferrari csak akkor nyerheti meg a konstruktőrök vb-jét, ha mindkét autója pontszerző helyen végez, ezért Massát sem fogják rávenni, hogy ejtse ki Alonsót. Egyébként sem hiszem, hogy bárki képes lenne ilyen aljasságra."

Chevrier ugyanakkor nem tagadta, hogy a taktika kialakításánál figyelembe veszik a pontverseny állását.

"Az a lényeg, hogy Fernando a nyolc között érjen célba. Rutinból nem lehet végigmenni egyetlen futamon sem, ugyanúgy kell koncentrálnia, mint máskor, csak annyiból könnyebb a helyzete, hogy nincs rajta győzelmi kényszer, nem szükséges kockáztatnia."