Vízilabda Magyar Kupa: kettős Honvéd-győzelem

MTI
2006.10.15. 14:44
Történetében hetedik alkalommal lett Magyar Kupa-győztes a Honvéd férfi vízilabdacsapata, miután a vasárnapi, debreceni döntőben 4 góllal legyűrte a honi trófeagyűjtésben eleddig tizennégy elsőségig jutott Vasas gárdáját.

A bajnok, de az MK-ban utoljára 1999-ben diadalmaskodó Honvéd, illetve a kupát tavalyelőtt és tavaly is elhódító Vasas nem egyforma könnyedséggel került be a fináléba: előbbi a négyesdöntő szombati napján tizenöt góllal, edzőmeccs jellegű találkozón búcsúztatta a Szolnokot, míg utóbbi kínkeservesen, egyetlen találattal tudott felülkerekedni az Egeren.

A két győztes egymás elleni összecsapásán az angyalföldi alakulat szerzett vezetést úgy, hogy öt perc már lepergett a nyitónegyedből, amikor - kölcsönösen elpuskázott lehetőségek után - a kapufával jó barátságban levő Varga Dénes megzörgette a Honvéd hálóját. Öt másodperccel az első szünet előtt Benedek Tibor egyenlített, és alig több telt el a második nyolc percből, amikor egy másik sokat tapasztalt olimpiai bajnok, Székely Bulcsú révén már a bajnoknál volt az előny (2-1). Aztán megint Benedek pillanatai következtek, a Honvéd pedig egyre nagyobb előnybe és fölénybe került.

A különbség volt már öt találat is, végül négy lett, 11-7.

A nőknél jóval nagyobb különbség alakult ki a két mérkőző fél között, és csak az volt a kérdés, mekkora lesz a végén.

Szentkirályi Ásványvíz férfi Magyar Kupa, döntő:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 11-7 (1-1, 5-1, 2-3, 3-2)
a góldobók: Benedek 5, Kiss G. 3, Székely, Kovács O. , Szívós 1-1, illetve Kovács R., Hosnyánszky 2-2, Varga Dénes, Steinmetz B., Varga Dániel 1-1

Floriol Magyar Kupa, döntő:
Domino-BHSE-Polo SC - Újpest-OSC-Cemelog 19-10 (6-4, 4-1, 7-4, 2-1)
góllövők: Györe 4, Takács, Tomaskovics, Valkay Á. 3-3, Kiss, Tóth I. 2-2, Bujka V., Kotsidou 1-1, illetve Primász 5, Ipacs 2, Zantleitner, Menczinger K., Ráski 1-1