Valér
2 °C
8 °C

Bizonytalan Putyin érkezése a cselgáncs BEK-döntőre

MTI
2006.10.18. 14:12
Egyelőre bizonytalan, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadja-e a szervezők meghívását, és ellátogat-e szombaton az OTP Bank Európai Klub Kupa - korábbi nevén BEK - cselgáncstorna budapesti négyes döntőjére.

"Még nem érkezett hivatalos válasz Moszkvából, ezzel együtt elképzelhető egy villámlátogatás az európai szövetség tiszteletbeli elnökétől. Az érdeklődés egyébként valamennyi egyesület részéről nagy, a grúz televízió például egész nap élőben közvetít a Nemzeti Sportcsarnokból" - mondta az MTI érdeklődésére Záhonyi Tamás főszervező, aki egyben az EJU marketingese és fotósa is, hozzátéve: a viadalról összefoglalót készítő Duna TV szakkommentátora nem kisebb dzsúdós személyiség lesz, mint az olimpiai és világbajnok Kovács Antal.

A közönség ingyen tekintheti meg a 10 órakor kezdődő eseményt, melynek nyitóünnepségén fellép Németh Dóra fitnesz-világbajnok. A négycsapatos tornának magyar főszereplője is lesz, ugyanis a 66 kg-ban Európa-bajnok, vb-bronzérmes Ungvári Miklós a német TSV Abensberget erősíti.

Az egynapos viadal győztese 15 ezer euróval gazdagodik, a második helyezett 10, míg a harmadik 5 ezer eurót kap.

Az október 21-i OTP Bank Európai Klub Kupa menetrendje:
elődöntő, 10 ó: TSV Abensberg (német)- BBSK Istanbul (török) Javara Néva (orosz)-Szagarejo (grúz)
nyitóünnepség 15:30 ó
bronzmérkőzés 15:50 ó
döntő 17:30 ó