Majdnem kirúgták a női pólókapitányt

MTI
2006.10.20. 09:21

Indulatoktól sem volt mentes csüörtök este a Magyar Vízilabda-szövets (MVSZ) elnökségi ülése: a női válogatottat irányító Szilágyi Péter jelentése váltotta ki az érzelmeket. Az augusztusi Vk-t (ötödik helyezés) és a szeptemberi Eb-t (bronzérem) értékelő beszámoló után a testület döntött, hogy legalábbis egyelőre, maradhat a kapitányi poszton a február óta hivatalban levő szakember.

A csütörtök esti ülésen az elnökség "ízekre szedte" Szilágyi beszámolóját, s a nagy vitában többen is a fejéhez vágták, hogy mivel esetében - akárcsak a férfi felnőtt-, de az utánpótlás-kapitányok alkalmazási feltételei között - is kitétel, hogy minden világversenyen benn kell lennie csapatának a legjobb négy között, azonnal felállíthatnák a kispadról, mivel a Világkupán leszerepelt a világbajnoki címvédő együttessel. Végül nem is fogadták el az összegzését, hanem új beszámoló elkészítésére kötelezték, amelyet a következő, novemberi elnökségin vesznek majd górcső alá a grémium tagjai.

Ugyanakkor a bizalmi szavazást túlélte a női kapitány, mivel nem kapott többséget a felmentését célzó javaslat. Az elnökségből hatan mondtak igent az indítványra, ketten ellenezték a menesztését, míg négyen tartózkodtak.