Piroska
-2 °C
5 °C

Pólókupák: továbbjutott az Eger, a Vasas, a Szeged és az Újpest is

MTI
2006.10.23. 01:30

Az Eger hazai pályán, a Vasas Bresciában az Euroligában, a LEN-kupában az Újpest Barcelonában, a Szeged saját otthonában lépett tovább a selejtezőben.

A házigazda Eger három góllal legyőzte az olasz Posillipo együttesét, s ezzel a második helyen továbbjutott a férfi vízilabda Euroliga 2. selejtezőkörének E csoportjából. A fordulatos mérkőzésen az egriek az utolsó negyedben nyújtott kiemelkedő játékukkal fordították a maguk javára az eredményt, s harcolták ki az olasz gárda mögött a második továbbjutó helyet.

Ugyanebben a sorozatban a Vasas százszázalékos teljesítménnyel, mind az öt mérkőzését megnyerve végzett az élen a G-csoportban, Bresciában. Vasárnap a Nizzát verték a piros-kékek 19 góllal.

A Vasas csoportelsőként került az Euroliga legjobb 16 együttese közé, a másik továbbjutó ebből a hatosból az olasz Brescia.

Három győzelemmel, két vereséggel fejezte be szereplését, és továbbjutott az Újpest a második számú európai férfi vízilabdás sorozat, a LEN-kupa barcelonai selejtezőjében, miután a zárónapon 9 góllal diadalmaskodott török riválisa, az Enka Istanbul fölött.

A vasárnapi matinés fellépésen a lila-fehérek könnyed játékkal húztak el 5-0-ra. Ekkor - ahogyan Petrovics Mátyás vezetőedző fogalmazott: - a fiúk már azt hitték, hogy vége is a meccsnek, minek következtében a harcos és lelkes isztambuliak fel is zárkóztak egytalálatnyira. A találkozót ismét komolyabban vevő Újpest azonban gyorsan összeszedte magát és érvényesítette a tudásbeli különbséget.

A kvalifikációs csoportban, amelyből az első négy jutott tovább a LEN Kupa második selejtezőkörébe, az Újpest a harmadik helyet szerezte meg a hatosból kiemelkedő két gárda, az orosz Szpartak Volgograd és a házigazda spanyol CN Terrassa mögött.

Ugyancsak a LEN-kupában, a házigazda Szeged utolsó mérkőzését is megnyerte, ezzel százszázalékos teljesítménnyel zárta a B-csoport küzdelmeit.

Euroliga, 2. selejtezőkör
E-csoport, 4. játéknap
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Posillipo (olasz) 12-9 (1-1, 4-2, 2-4, 5-2)
a magyar csapat góllövői: Kiss Cs. 3, Nyéki, Gór-Nagy, Ma:rcz, Császár 2-2, Kis G. 1
G-csoport, 4. forduló
TEVA-VasasPlaket - Olympic Nice (francia) 20-1 (5-0, 3-0, 6-1, 6-0)
a magyar góldobók: Varga Dénes 5, Kincses 3, Heinrich, Hosnyánszky, Kuncz, Tóth M. 2-2, Mátyás, Kovács R., Steinmetz B., Varga Dániel 1-1
LEN Kupa, 1. selejtezőkör
A-csoport, 5. forduló:
UTE-Óbuda-Újlak - Enka Istanbul (török) 16-7 (4-0, 2-5, 4-0, 6-2)
a magyar góldobók: Somogyi, Szabó Z. 3-3, Szabó N., Suti 2-2, Borsós, Sziklai, Debreceni, Vörös, Olasz, Salamon 1-1
B csoport, 5. forduló:
Szeged-Beton VE-Hania (görög) 11-7 (4-2, 2-0, 3-2, 2-3)
a magyar góldobók: Juhász Zs. 4, Mészáros 2, Lehmann, Varga P., Monostori, Komlósi, Éles 1-1
A csoport végeredménye: 1. Szeged 15 pont, 2. Budvanska Rivijera 12, 3. Hania 9, 4. Barendrecht 6, 5. Manchester 3, 6. Izmir 0
Az első négy helyezett jutott tovább.