Elfogták a stuttgarti dobálót

MTI
2006.10.26. 10:39
A német rendőrség elfogta azt a nézőt, aki szerdán megdobta az egyik asszisztenst a 80. percben emiatt félbeszakadt Stuttgarter Kickers-Hertha BSC labdarúgó kupamérkőzésen.

A 38 éves hazai szurkoló - akit nem sokkal a lefújás után vettek őrizetbe - egy teli, kemény műanyagból készült pohárral találta el a partjelzőt, aki rövid időre elveszítette az eszméletét, de később saját lábán ment be az öltözőbe. A berliniek 2-0-ra vezettek, amikor az incidens történt, Dárdai Pál végig pályán volt a Hertha együttesében.

A szövetség fegyelmi bizottsága megkezdte a vizsgálatot, elmarasztaló határozat esetén pályabezárás és pénzbüntetés vár a harmadosztályú klubra. A Kickersnek rovott múltja van: szeptember 16-án kétszer is szünetelt a Saarbrücken elleni bajnoki, mert a vendéghívek petárdákat dobáltak a hazai táborba. Akkor a szövetség - biztonsági hiányosságok miatt - háromezer eurós bírságot szabott ki.

"Ez katasztrófa. Nagyon keményen fogunk fellépni a szurkolóinkkal szemben" - jelentette ki Hans Kullen, az egyesület elnöke.