Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kedvező sorsolást kapott a pótselejtezőre a női kosárválogatott

MTI
2006.10.28. 16:22

Izrael és Bulgária lesz a csoportellenfele a magyar női kosárlabda-válogatottnak a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjében.

Sterbenz Tamás szövetségi kapitány együttese 2007. szeptember 1-én, 5-én, 8-án és 12-én vívja mérkőzéseit, s a B jelű trióból csak a győztes jut tovább az olaszországi Eb-t megelőző hármas minitornára szeptember 19-21. között.

Ennek első helyezettje vehet részt 16-odik csapatként a kontinenstornán szeptember 24-től október 7-ig Chietiben, Lancianóban, Ortonában valamint Vastóban.

"Magunkat is beleértve négy csapatot tartok esélyesnek a továbbjutásra, szerencsére a lengyeleket, az ukránokat és a szlovákokat is elkerültük. Ami az ellenfeleinket illeti, a bolgárokat nemrég kétszer is legyőztük a selejtezőben, az izraeliek mostani képességeiről viszont nem sokat tudok. Szeretném azonban leszögezni, hogy pillanatnyilag mindennél előbbre való, hogy végre rend legyen a szövetségben, hiszen még a szeptemberi Eb-kvalifikációs meccsek értékelése sem történt meg, miután állnak a dolgok az MKOSZ-ben" - mondta az MTI érdeklődésére a szakvezető.

Ha a kilenc együttesből a magyarok harcolják ki a részvételt, akkor a kontinenstorna A csoportjába kerülnek, ahová többek között a címvédő és világbajnoki 7. csehek kerültek.

A pótselejtező csoportbeosztása:
A csoport: Lengyelország, Szlovénia, Finnország
B csoport: MAGYARORSZÁG, Izrael, Bulgária
C csoport: Ukrajna, Szlovákia, Svédország

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport: Csehország, Törökország, Lettország, selejtezős csapat
B csoport: Litvánia, Románia, Németország, Belgium
C csoport: Oroszország, Franciaország, Görögország, Olaszország
D csoport: Spanyolország, Szerbia, Horvátország, Fehéroroszország