Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kikapott a Ferencváros a kézilabda Szuperkupában

MTI
2006.10.28. 17:31
Az EHF Kupa-győztes Budapest Bank-FTC kikapott a Bajnokok Ligája-finalista szlovén Krim Ljubljanától a dániai Viborgban zajló női kézilabda Szuperkupa elődöntőjében, és vasárnap a KEK-első montenegrói Buducnost Podgoricával játszik a bronzéremért.

Remekül kezdett az esélyesebb, és három magyart (Páliner Katalint, Siti Esztert és Kindl Gabriellát) foglalkoztató szlovén bajnok, amelynek 6-2-es vezetésénél Németh András időt kért. Ez viszont nem sokat ért, mert tovább nőtt a különbség. Ezt látván, a ferencvárosi tréner egyre több fiatalnak adott lehetőséget, akik olykor látványos gólokat lőttek a világ egyik legjobb kapusának, Pálingernek. A védekezés viszont nem működött, és a Ljubljana fokozatosan húzott el.

A második félidőben sem állt le a Krim, és gyorsan 21-12-re ellépett. Ezt követően visszavett a tempóból a BL-döntős, kiengedett, és így egyre több hiba csúszott játékába, ami révén valamelyest faragott hátrányából az EHF Kupa-győztes. Csakhogy ahogy megint a legjobbak visszatértek a pályára, kétszámjegyű lett a különbség (42. perc: 26-16). A hátralévő időben mindkét edző főleg a tartalékokat játszatta.

Elődöntők:
Krim Ljubljana (szlovén) - Budapest Bank-FTC 34-25 (19-11)
Viborg (dán)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 32-26 (14-13)
A vasárnapi program: 14 ó, a 3. helyért: FTC-Podgorica
15:45: női BL csoportsorsolás 16:20,
döntő: Viborg-Ljubljana