Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Annus és Fazekas törlesztenek

MTI
2006.10.31. 23:53
Annus Adrián és Fazekas Róbert átutalta a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) számlájára adósságának első részletét, ötezer svájci frankot.

Az athéni ötkarikás játékokon szerzett aranyérmüktől doppingvétség miatt megfosztott szombathelyi atléták azóta tartoznak 35 ezer svájci frankkal a lausanne-i székhelyű szervezetnek, hogy az helybenhagyta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) számukra kedvezőtlen döntését, és egyben a perköltség megfizetésére kötelezte őket. Annus és Fazekas eddig a NOB többszöri felszólítása ellenére sem kezdte el folyósítani az összeget.

"Megnyugodva fogadtuk Annus Adrián közlését, hiszen a lezáratlan ügy senkinek sem használt" - mondta Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója, miután a kalapácsvető hivatalosan bejelentette, hogy elkezdték a törlesztést.

A tartozás rendezésének megkezdése egyben lehetővé teszi, hogy a két sportoló - akik már letöltötték büntetésüket - visszatérjen és folytassa versenyzői pályafutását. Fazekas eltiltása szeptember 10-ig, Annusé pedig október 1-ig szólt.