Godova Gábor a női pólósok kapitánya

MTI
2006.11.09. 21:31

Godova Gábor követi a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján az október 20-án bizalomvesztés miatt lemondott, február óta hivatalban volt Szilágyi Pétert. Az 1964-es születésű szakembernek csütörtök esti ülésén szavazott bizalmat a szövetség (MVLSZ) elnöksége, amely négy pályamű közül választhatott. Godova eddig a fiú utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőjeként dolgozott.

Rajta kívül a posztra jelentkezett még két Kanadában élő szakember, Tóth Gyula és Vindisch Ferenc, továbbá a kassai illetőségű, jelenleg a szlovák férfi válogatott szakvezetői tisztét ellátó Vidumansky László.

Godova csaknem két évtizede edzősködik, kezdettől "férfi vonalon". A kilencvenes évek közepén három esztendőn át segítette az akkori felnőtt nemzeti együttes kapitányának, Horkai Györgynek a munkáját, szakmai karrierjének kiemelkedő sikereit azonban ezt követően érte el, amikor is 1998-ban a Ferencvárossal megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1999-ben pedig az Újpesttel a LEN-kupát.

A szerződést a következő napokban kötik meg a szakemberrel, akinek megbízása a világbajnoki címvédő női válogatott élén várhatóan a 2008-as pekingi olimpia végéig fog szólni.

"A női vízilabdában eddig nem dolgoztam ugyan, de kívülről figyelemmel követtem a szakágat, s jól ismerem a játékosok tudását. Először persze tájékozódnom kell, aztán terveznem, mindenesetre azt leszögezhetem: a cél, hogy a lehetőségekhez képest a maximumot hozzam ki magamból és a válogatottból is. Ütőképes és egységes csapatot akarok kialakítani" - mondta az eredményhirdetés után Godova Gábor.