Henin-Hardenne és Navratilova is Magyarországra jön

MTI
2006.11.23. 13:26
December 9-én a debreceni Főnix Csarnokban rendezik meg a Kenó Teniszgálát, amelyen olyan világnagyságokat csodálhat meg a publikum, mint Justine Henin-Hardenne, a világranglista belga éllovasa, valamint minden idők talán legjobb női játékosa, a hússzoros wimbledoni bajnok amerikai Martina Navratilova.

Szalay Péter, a gála igazgatója kifejtette, hogy az esemény előkészületei már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek és szerencsések voltak, hogy választásuk a belga sztárra esett, aki bár akkor még harmadik volt a rangsorban, most viszont elsőként zárja az esztendőt.

"Justine az egyes mérkőzését azzal a szerb Jelena Jankoviccsal vívja majd Debrecenben, akivel az idei US Open elődöntőjében óriási meccset játszott, s aki az év legtöbbet fejlődött fiatal női játékosa cím várományosa."

A gála másik csillaga az ötvenkilencszeres Grand Slam-győztes Martina Navratilova lesz. "Boldog vagyok, hogy újra találkozhatok Martinával és még játszhatunk is" - nyilatkozta Temesvári Andrea, aki éppen 20 esztendeje diadalmaskodott a csehszlovák származású szupersztárral a Roland Garros páros döntőjében.

A nemzetközi gála kapcsolódik a fennállásának 100. évfordulóját 2007-ben ünneplő Magyar Tenisz Szövetség ünnepi eseménysorozatához. A december 9-én pályára lépő összes sportoló fekete gyászszalagot visel majd, így tisztelegve a pénteken elhunyt Puskás Ferenc emléke előtt.