Négy magyar arany a kick-box Eb-n

MTI
2006.11.26. 14:44

Nagyszerűen búcsúztak a magyarok a Szkopjéban rendezett kick-box Európa-bajnokságtól: Dancsó Zoltán és Krempf Réka szombati, balul sikerült döntője után vasárnap mind a négy magyar finalista legyőzte ellenfelét. A light-contactosoknál Debreczeni Dezső visszavágott az orosz Ajszinnak a tavalyi, szegedi világbajnokság döntőjében elszenvedett vereségéért, ezzel a 32 éves békéscsabai versenyző világcsúcsot ért el: a sportág történelmében ő az első, aki nyolcszoros Európa-bajnoknak vallhatja magát.

A másik három érmet a nők szerezték: a szintén light-contactos Fenyvesi Márta bravúrgyőzelmet ért el a lengyel Furmaniak ellen, Pruzsinszky Ivett pedig gyakorlatilag minden létező technikával eltalálta az ukrán Brezenkót. Az iskolázás jutalma ezúttal is kontinensbajnoki cím lett: Pruzsinszky esetében immár a negyedik. A kiütésre menő küzdelmekben is felállhatott magyar a dobogó tetejére. Buchberger Petra jól sikerült testrúgása után az ellenfél képtelen volt kiegyenesedni, ezzel a pécsi sportoló KO-győzelmet aratott. Buchberger ráadásul a ringben majdhogynem verhetetlen oroszok egyikét, Csuknyinát intézte el már az első menetben, így méltán lett a thai-kickbox szakág első magyar Európa-bajnoka.

A magyar válogatott összesen négy arany-, két ezüst- és hét bronzéremmel zárta a macedóniai kontinensviadalt, light-contactban pedig Magyarország végzett az éremtáblázat élén.