A NOB elégedett a 2012-es olimpia előkészületeivel

MTI
2006.11.27. 14:55
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nagyon elégedett a 2012-es londoni nyári ötkarikás játékok előkészületeivel. Ezt egy magát megnevezni nem kívánó NOB-tag mondta a szervezet végrehajtó bizottságának kuvaitvárosi ülésén.

"Nem aggasztanak bennünket a mostani londoni hírek. Továbbra is nagyon elégedettek vagyunk a szervezők teljesítményével, és bízunk a további profi munkájukban" - jelentette ki a NOB-tag.

A brit sajtó az elmúlt hetekben az olimpiai költségvetést bírálta és azt, hogy nincs megfelelő terv a létesítmények játékok utáni hasznosítására.

A szervezők éppen hétfőn jelentették be, hogy a kiadások lefaragása miatt új vízi központot kell tervezni. A két, 50 méteres nagymedencét és a műugróhelyszínt magába foglaló létesítmény a tervekkel szemben nem 20, hanem 5 ezer néző befogadására lesz alkalmas.

A NOB szemlebizottsága utoljára októberben járt Londonban, és Denis Oswald főellenőr azon vélemények adott hangot, hogy időarányosan egyetlen rendező sem állt olyan jól az előkészületekkel, mint most a brit főváros.