Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Doppingolt egy bokszvilágbajnok, elvették az övét

MTI
2007.02.02. 13:43
A Boksz Világtanács (WBC) megfosztotta világbajnoki övétől a mexikói Omar Ninót, mert doppingolt.

A kislégsúlyú öklöző a november 18-i, Las Vegas-i címmérkőzését követően akadt fenn a vizsgálaton: a levett minta elemzésekor kiderült, hogy a serkentőszerek közé tartozó metamfetamint használt. Akkor a Nevadai Sportbizottság időlegesen tiltotta el, most viszont a WBC verdiktje nyomán a vb-címének is búcsút kell mondania.

Az ily módon megüresedett trónért a kihívói rangsor élén álló amerikai Brian Viloria és a világranglistán második mexikói Edgar Sosa csaphat össze. A WBC ugyanakkor lehetőséget ad Ninónak arra, hogy a ringben visszaszerezze most elvett övét: az exbajnok a Viloria-Sosa meccs győztesével címmérkőzést vívhat. Az "engedékenység" magyarázata az, hogy a Boksz Világtanács szerint a 30 éves Nino nem szándékosan doppingolt. Maga a bokszoló kezdettől tagadta, hogy tiltott szerrel élt volna.

Nino, akinek eddigi mérlegén 24 győzelem és 2 vereség szerepel, első alkalommal éppen Viloria ellen védte meg világbajnoki titulusát tavaly augusztusban, majd tartotta is meg az övet a novemberi összecsapáson, ugyancsak az amerikaival szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?