Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Szenvedve nyert a Honvéd a Szeged pólócsapata ellen

MTI
2007.02.03. 20:57
A bajnoki címvédő Honvéd csak nagy nehézségek árán kerekedett felül a Szegeden a férfi vízilabda ob I 13. fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén, amely a márciusi-áprilisi, ausztráliai világbajnokság előtt az utolsó meccs volt a honi élvonalban.

A tabella második és harmadik helyezettjének csatája a Kőér utcában nem volt rangadóhoz méltó színvonalú, de erről az álmosan, enerváltan játszó Honvéd tehetett, mert a dobogós helyezésüket az alapszakasz végén is megtartani igyekvő vendégek komolyan vették az összecsapást.

Olyannyira, hogy a 2-0-ás hazai vezetést követően nemcsak egyenlítettek, hanem a harmadik negyedben 5-4-re át is vették a vezetést. A hajrában döntetlenre álltak a felek (7-7, 8-8), végül aztán a vendéglátó együttes csak megszerezte a győztes találatot, de nem lehet büszke szombati teljesítményére.

Győzelmével a bő kéthónapos szünet után április 7-től folytatódó bajnokságban a Honvéd kétpontnyi hátrányból rajtol a mind a tizenhárom meccsét megnyerő, huszonhat ponttal első Vasas mögött. A Szeged húsz ponttal a harmadik.

Férfi vízilabda ob I:
Domino-BHSE - Szeged-Beton VE 9-8 (2-2, 2-3, 2-1, 3-2)
góldobók: Molnár 3, Szívós 2, Hárai, Biros, Kovács O., Paján 1-1, illetve Lehmann 5, Éles 2, Tóth L. 1