Kajak-kenu szlalompálya épül Magyarországon

MTI
2007.02.07. 18:59
A síkvízi versenyek mellett a jövőben talán a szlalom szakág viadalain is esély nyílik arra, hogy magyar kajakosok és kenusok számottevő eredményeket érjenek el - ebben bíznak a sportág hazai irányítói annak nyomán, hogy kedden Szentgotthárdon, a Lapics folyón szlalompálya építése kezdődött meg.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint hétfőn érkezett Magyarországra Jean-Michel Promo, a nemzetközi szövetség (ICF) szlalom bizottságának elnöke, aki instrukcióival közreműködik a létesítmény kialakításában. A kiszemelt folyón ugyan a sodrás nem megfelelő, de kövek, szikladarabok jól kiválasztott helyekre történő elhelyezésével ezen lehet változtatni. A szakemberek igyekeznek olyan területet kialakítani, amely alkalmas lehet versenyekre való felkészülésre.

"Az ilyen szintű pályákból hiány van Európában, hiszen azok többségét nagy sodrású folyókon alakították ki, márpedig még a profiknak is szükségük van arra, hogy lassabb vízen is gyakorolják a fortélyokat. Lelkesen üdvözöltem a kezdeményezést, hogy Magyarország is fel szeretne zárkózni a szlalom szakág élvonalába, ezért is vettem szívesen a felkérést, hogy segítsek kialakítani az első pályát" - mondta Jean-Michel Promo.

A cél az, hogy ha a pekingi olimpián még nem is, de 2012-ben, a londoni játékokon már legyen magyar résztvevője a szlalom versenyeknek.