Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Blogolhatnak a pekingi olimpikonok

MTI
2007.02.07. 22:37
Elképzelhető, hogy a 2008-as, pekingi nyári olimpián először engedélyezik a résztvevőknek az internetes naplóírást, szakszóval a blogot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán a végrehajtó bizottság ülése után arról tájékoztatott, a döntéshozók fontolóra veszik a világhálós naplóvezetés lehetőségeit, ugyanakkor azt mindenképpen szeretnék megakadályozni, hogy "Big Brother" valóságshow jellegű legyen az olimpiai falu.

Az ötkarikás játékok szabályzata szerint a sportolók, edzők, illetve csapatvezetők nem dolgozhatnak lapoknak vagy egyéb médiumoknak a játékok alatt, mivel a NOB így kívánja védeni a média akkreditált képviselőinek jogait.

A naplóvezetés problémáját a NOB sportolói szervezete vetette fel.

"A legnagyobb probléma, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a szabadbeszéd és a Big Brother jellegű valóságshow között" - mondta Giselle Davies NOB-szóvivő, aki hozzátette, tudomásuk szerint egyes olimpikonok a tavalyi torinói téli játékokon "nem hivatalosan" vezették blogjukat, de ezt szeretnék elkerülni a soron következő, sokkal népszerűbb nyári játékokon, és inkább legális keretek közé szorítani.