Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Blogolhatnak a pekingi olimpikonok

MTI
2007.02.07. 22:37
Elképzelhető, hogy a 2008-as, pekingi nyári olimpián először engedélyezik a résztvevőknek az internetes naplóírást, szakszóval a blogot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán a végrehajtó bizottság ülése után arról tájékoztatott, a döntéshozók fontolóra veszik a világhálós naplóvezetés lehetőségeit, ugyanakkor azt mindenképpen szeretnék megakadályozni, hogy "Big Brother" valóságshow jellegű legyen az olimpiai falu.

Az ötkarikás játékok szabályzata szerint a sportolók, edzők, illetve csapatvezetők nem dolgozhatnak lapoknak vagy egyéb médiumoknak a játékok alatt, mivel a NOB így kívánja védeni a média akkreditált képviselőinek jogait.

A naplóvezetés problémáját a NOB sportolói szervezete vetette fel.

"A legnagyobb probléma, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a szabadbeszéd és a Big Brother jellegű valóságshow között" - mondta Giselle Davies NOB-szóvivő, aki hozzátette, tudomásuk szerint egyes olimpikonok a tavalyi torinói téli játékokon "nem hivatalosan" vezették blogjukat, de ezt szeretnék elkerülni a soron következő, sokkal népszerűbb nyári játékokon, és inkább legális keretek közé szorítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?