Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Ha doppingolnak a magyar sportolók, nem támogat a T-Mobile

MTI
2007.02.09. 15:34
Ha csak egyetlen magyar sportolót is doppingoláson érnek az olimpiai sportágak valamelyikében az olimpiai kerettagok közül, a T-Mobile - a zéró tolerancia politikáját követve - azonnali hatállyal ki fog szállni a honi ötkarikás mozgalom támogatásából.

A szigorú hangú bejelentést Winkler János, a mobiltelefonos cég üzletágvezetője tette azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen Schmitt Pál MOB-elnök is jelen volt, és ahol a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve gyémánt fokozatú főtámogatója, a T-Mobile további hosszú távú együttműködését erősítették meg.

Az eseményen írták alá a cég támogatói szerződését Cseh László úszó világ- és Európa-bajnokkal, a 2008-as pekingi olimpia egyik legbiztosabb magyar éremesélyesével. A hasonló kontraktust már korábban megkötötték a tavalyi, budakalászi öttusa Eb-n aranyérmes Vörös Zsuzsannával és Balogh Gáborral, továbbá az olimpiai bajnok kajakos klasszissal, a 2006-os, szegedi vb-n három aranyérmet is nyerő Janics Natasával, s rövidesen megállapodás születhet a hazai férfi vízilabdabajnok Domino-BHSE csapatával is.

Az eseményen bemutatkozott a MOB megújult honlapja, amelyről - kuriózum gyanánt - letölthetők például régi olimpiák magyar sikereit megörökítő hang- és filmfelvételek is.