Vilhelmina
11 °C
28 °C

Roddick szervája mellen találta a cseh államfőt

MTI
2007.02.10. 13:15
Úgy tűnik, Václav Klaus cseh köztársasági elnök testőrei nincsenek kiképezve arra, hogy teniszlabdák támadásától is megvédjék a politikust, ugyanis a cseh-amerikai Davis Kupa-nyolcaddöntő helyszínén szurkoló államfőt eltalálta egy bomba, amely ráadásul nem is akárkitől, hanem a bivalyerős szerváiról is híres Andy Roddicktól érkezett.

A sportágat amatőr szinten maga is űző Klaus az első sorban ült az ostravai találkozó első napján, s a tengerentúli klasszis egy adogatása kipattanva a pályáról mellkason találta. Az elnök sérülés nélkül megúszta az esetet, Roddick pedig észre sem vette, hogy kit talált el.

"Csak a meccs után mondták, hogy mi történt" - mondta mosolyogva a játékos. "Nem lepődtem meg, hiszen már a bemelegítésnél jeleztem, hogy mivel nincs háló a pálya és a nézőtér között, ma néhány labda jut majd a szurkolóknak is. Az, hogy éppen a köztársasági elnök kapott egyet, nem volt szándékos".

Egyébként Roddick tartja a leggyorsabb szerva rekordját a férfi mezőnyben: egy alkalommal 247.8 km/órás sebességgel küldte ellenfele térfelére a labdát.