Sarapova ENSZ-nagykövetként jótékonykodik

MTI
2007.02.12. 15:44
Marija Sarapova szerdától hivatalosan is az ENSZ jószolgálati nagykövetévé válik, noha a női világranglistát vezető orosz teniszsztár már eddig - hivatalos papírok nélkül - is jelentős összegeket fordított jótékonysági célokra.

Az orosz kiválóságot New Yorkban ünnepélyes körülmények közepette bízza meg a világszervezet a karitatív tevékenység folytatásával, amelynek részeként Sarapova külön erre a célra létrehívott alapítványa 100 ezer amerikai dollárral segít az 1986-os csernobili nukleáris katasztrófa áldozatainak.

Ezt a fajta ténykedést a teniszezőnő már tavaly novemberben megkezdte, megállapodást kötve az ENSZ-szel, hogy anyagilag részt vállal a sugárfertőzést szenvedett orosz, fehérorosz és ukrán területeken megvalósítandó segélyprogramokban.

A világszervezet jószolgálati nagyköveteként emellett azt is vállalta, hogy világszerte propagálni fogja az egészséges életmódot, példaként szolgálva arra, hogy az ember, kezébe véve a saját sorsának alakítását, igen sokra viheti az életben - írta az ITAR-TASZSZ